Kerstgala 2011

Kerstgala in het teken van Moulin Rouge! In het pitoreske IJmuiden, de vissersstad waar het oude Thalia Theater staat direct aan de Noordzee. Dit oude theatertje was, naar ons idee, de perfecte achtergrond voor het Rotaractkerstgala 2011. De ruim 200 dames & heren van de Moulin Rouge vulde de oude theaterzaal met een goede en gezellige sfeer. Daarnaast was het balkon van de oude theaterzaal omgetoverd tot een VIP-balkon. Hier hadden onder andere onze hoofdsponsor BNI Noord-Nederland en de ambassadeurs van stichting Masechaba een tafel. Na verloop van tijd zag je steeds meer VIP’s naar beneden komen om gezellig met de rest mee te komen dansen. Zo’n avond komt niet uit de lucht vallen, zo’n hele avond staat of valt met een goede voorbereiding en planning. Wanneer de gast een geslaagde avond heeft, dan betekend het dat je een goede voorbereiding hebt gehad.De organisatie van het kerstgala begon bij ons al direct na het binnen halen van het Kerstgala. Het thema staat al, maar nu op zoek naar een geschikte, gezellige, binnen budget en niet te vergeten binnen het thema passende locatie. Rekening gehouden met genoemde punten, hebben we gekozen voor een locatie die alles te maken heeft met het thema en prijstechnisch ook voordelig was. We hebben de ligging niet als prioriteit behandeld. Nadat de locatie is vastgelegd, is het starten aan een verdere plan van aanpak. Welk goed doel, muziek, techniek, sponsoren, ludieke acties tijdens de avond, website, etc. Zodat je na de zomervakantie efficiënt en effectief aan de slag kan gaan.Wanneer alles geregeld is, dan is daar nog de dag zelf. Hiervoor is een draaiboek een handig hulpmiddel. Iedereen weet dan waar hij/zij moet zijn, wat te doen en hoelaat. Dit is rustiger en georganiseerde tijdens de avond, waardoor de gasten niks merken.

Mocht je het feest gemist hebben. Hierbij nog even een kort verslag; De rode loper is uitgelegd, vergezeld met twee vuurkorven aan weerszijden. U komt binnen als vereerde gast en bij ontvangst krijgt u een glas met bubbels. Vervolgens wordt er door een professionele fotograaf een foto voor de presswall, met daarop de sponsoren, gemaakt. Niet alleen bij binnenkomst kon u er op de foto, maar ook later op de avond. De foto’s kon u rond een uurtje of 12, tegen een kleine bijdrage, ophalen. Na de entree en de presswall wandelde u de oude theaterzaal binnen. Bij binnenkomst in de zaal kreeg u een rode waaier aangereikt om de zwoele avond door te komen. Om 21.00 uur werd u officieel welkom geheten door Laurien Hoving, voorzitter van RAC Purmerend-Waterland. Tevens kondigde zij de band Royal Flush aan, waarna het dak eraf kon. De band werd tijdens de avond afgewisseld door DJ Jamie van Nijmegen, welke de avond een goede afsluiting gaf.

Tijdens het feest had u de mogelijkheid tot het kopen van een sleutel voor een schatkist. Voor deze actie waren 50 sleutels geregeld, welke binnen 5 minuten allemaal waren verkocht. Daarnaast kun u een bijdrage leveren aan het dagelijkse onderhoud van de kinderen. Hiervoor stond achterin de zaal een marktkraam waar u ansichtkaarten met pakken melk, brood en vlees afbeeldingen erop kon kopen. Al deze acties hebben nog zo’n kleine € 1.000,- opgebracht voor het goede doel.

De oprichter Bert Koopman van stichting Masechaba kwam de cheque van € 3.150,- persoonlijk in ontvangst nemen en was zeer trots op het behaalde resultaat. Al met al naar ons idee een geslaagde avond. Wij hebben genoten en hopelijk jullie ook!