Moederdag 2015

Moederdag 2015 was weer een groot succes.  

Dit jaar hadden we 2 eerdere acties op moederdag samengevoegd. Voor heen hadden we de actie dat er ontbijtpakketten besteld konden worden en vorig jaar hadden we een high tea georganiseerd. Deze acties hebben we dit jaar tot 1 gebracht. Het was namelijk mogelijk om high tea pakketten te bestellen voor je moeder, schoonmoeder, oma’s of wie dan ook.  Deze pakketten werden dan op Moederdag afgeleverd op het opgegeven adres.  

Het pakket was uiteindelijk zeer goed gevuld. Er zaten 2 soorten sandwiches, wraps, scones, quiches, cupcakes, eclairs, bonbons, appeltaart, stukje kaas, jam, slagroom en natuurlijk thee. Dit alles was verpakt op een mooi dienblad met daarbij een mooie, roze roos met een persoonlijke boodschap eraan.  

Korte inzicht over onze organisatie om deze pakketten klaar te maken en af te leveren. Dit begon uiteraard met de boodschappen regelen. Op vrijdag en zaterdag zijn we bezig geweest om allerlei lekkers te bakken en het maken van de kaartjes met de persoonlijke boodschap. Zondagochtend zijn we om 10.30 begonnen om de laatste gerechten af te maken en het pakket samen te stellen. Hiervoor mochten we gebruik maken van de ruimte bij Keurslager Jan de Ruijter. Rond 13.00 uur waren we klaar met de pakketten. Snel alles opruimen, de auto’s inladen en gaan rijden om de pakketten zo snel en veilig mogelijk op de adressen te krijgen. Rond 14.00 uur waren alle pakketten op de gewenste locaties en kregen we al mooie foto’s binnen van mensen die heerlijk zaten te eten.  

Naast de vele leuke reacties, hadden we de actie opgezet om geld op te halen voor Stichting Babyspullen. Totaal hebben we een bedrag opgehaald van €325,-. Op 02 juni j.l. zijn we een avond gaan helpen bij de stichting. Tijdens deze avond hebben we geholpen bij het uitzoeken en sorteren van babyspullen, maar ook met het inpakken van 9 pakketten. Aan het eind van de avond hebben wij de oprichtster Marjolijn Hermus een cheque overhandigt van de €325,-.  

Stichting Babyspullen stelt pakketten samen om toekomstige ouders die het financieel zwaar hebben te helpen met een goede start voor hun baby voor het eerste jaar. Dit doen zij door middel van 2 pakketten. In pakket 1 zitten kleertjes voor de eerste maanden, dekentje, kruik, een pak luiers, etc. Alles wat een baby de eerste maanden nodig heeft. Vervolgens is er een deel 2 met daarin kleertjes in een grotere maat, speeltjes en boekjes voor de ontwikkeling voor baby, etc. Natuurlijk wordt er met de pakketten rekening gehouden met jongens en meisjes.

Voor meer informatie over de stichting of als u een donatie wilt doen; www.stichtingbabyspullen.nl.